Justice League vs the Fatal Five

Una de les millors coses de tenir un departament d’animació sense la pressió de les crítiques o les recaptacions és que et permet fer productes menys coneguts i que puguin tenir una repercussió més discreta que les grans estrenes cinematogràfiques. DC i Warner aprofiten això per treure projectes com Justice League vs the Fatal Five, molt conscients que és un producte destinat als més fidels seguidors de l’editorial donat que fora d’aquest grup molt poca gent haurà sentit a parlar mai o estarà interessat en aquest grup d’adversaris.

El Fatal Five són un grup d’enemics del segle 30, creat a finals dels seixanta per Jim Shooter i estan formats per Mano, Emperatriz Esmeralda, Tharox, Persuader i Validus. No patiu si cap d’aquests noms us sonen, és normal. Com altres grups han anat canviant alguns membres al llarg dels anys però la seva rellevancia tampoc ha anat més enllà.

Ja he comentat en altres ocasions la meva predilecció per l’univers animat de DC per davant del cinematogràfic però també he comentat que no totes les seves produccions tenen el mateix nivell. Dins l’univers animat de DC hem trobat produccions espectaculars visualment però més fluixes com ara Batman. Ninja, produccions excel·lents com Batman. Gotham by gaslight i d’altres molt decebedores com Batman y Harley Quinn. Justice League vs The fatal five forma part d’aquestes últimes.

Tot i que en un principi estava previst que l’animació i el disseny dels personatges fossin de l’estil de Justice League: Crisis on two earths, la seva semblança amb la branca dedicada a les pel·lícules basades en els New 52 ha fet que al final es decidís apostar per l’estil de la sèrie de televisió Justice League Unlimited. És un estil de personatges amb una línia menys realista que la buscada amb els New 52 però que li dóna un toc anys vuitanta/noranta que no queda malament. Tot i això el problema de Justice League vs The Fatal Five no ve del seu disseny de personatges ni de la seva animació més simple, el problema és la falta d’argument i la poca capacitat de generar interès al públic.

Si tens un grup d’enemics poc coneguts i una Lliga de la Justícia on el públic només coneix la meitat dels integrants, has de donar alguna cosa per cridar l’atenció del públic i JL vs The Fatal Five no ho fa. L’argument és senzill i poc èpic però, al mateix temps, sembla confús i fet amb desgana. Els personatges han perdut personalitat i tots semblen còpies barates dels seus moments més carismàtics. Ni Batman, Wonder Woman o Superman aconsegueixen brillar i no cal dir-ho de Mr. Terrific o Miss Martian. Només Jessica Cruz com a nova Green Lantern té un rerefons prou aconseguit però no s’acaba d’aprofitar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda