Lambs of God

Reconec que he arribat a Lambs of God de manera casual, tard i gairebé de forma involuntària. La sèrie es pot trobar a HBO des de l’any passat i mai m’havia cridat excessivament l’atenció; tampoc les opinions que n’havia escoltat eren massa bones. Així doncs aquesta proposta australiana va anar quedant enterrada a la llista d’eternes pendents fins fa tres dies que em va aparèixer com a proposta suggerida.

Lambs of God adapta a televisió la novel·la homònima de Marele Day sobre tres monges de clausura que viuen aïllades del món en un monestir dedicat a Santa Agnès situat en una remota illa anglesa. La seva pau es veu torbada quan arriba un capellà per examinar la propietat.

La sèrie és una barreja de drama i terror narrat com si es tractés d’un conte fosc on la realitat i la ficció es donen la mà i van travessant les línies que les separen per tal d’explicar una història que va de menys a més i t’atrapa des del primer minut. Només en el tram final cau en la trampa del happy ending i perd tota la força que l’havia caracteritzat. Un error que acaba provocat un desencant que la sèrie paga car, deixant un mal regust de boca.

Una història densa i angoixant com la que presenta Lambs of God necessitava unes interpretacions fortes i aquest és un dels punts més forts de la sèrie. Lambs of God es basa en quatre personatges principals interpretats per Essie Davis (Babadook, Burning Man), Ann Dowd (The Leftovers, El cuento de la criada), Sam Reid (‘71) i Jessica Barden (Penny Dreadful, The end of the f***ing world). Tots interpretant personatges amb una forta personalitat i amb unes característiques molt pròpies que l’actor i les actrius encarnen a la perfecció. Uns personatges amb llums i ombres que mai acaben de ser del tot bons ni del tot dolents. Un desplegament interpretatiu pel qual ja val la pena veure la sèrie.

Sèrie curta però intensa difícilment etiquetable en qualsevol gènere perquè es tracta d’una barreja molt ben construïda. Folklore, terror, thriller… Lambs of God té una mica de tot en la mesura justa per servir la història. Una proposta molt recomanable que només falla en el seu desenllaç.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda