Love, death & Robots (I)

Love, death & robots és un recopilatori de curtmetratges d’animació produïts per Joshua Donen, David Fincher, Jennifer Miller i Tim Miller. Formada per 18 episodis els curtmetratges estan pensats per un públic adult donada la seva temàtica que barreja violència i sexe en la majoria dels casos.

Cada capítol és independent i està desenvolupat per un equip tècnic diferent. També l’estil d’animació és diferent per cada curtmetratge.

Sonnie’s Edge

En un futur les lluites il·legals se celebren amb monstres controlats mentalment per humans.

El primer dels curtmetratges fa honor al nom de la sèrie. Tenim robots, tenim morts i tenim sexe. Una història no molt original però amb un gir final sorprenent. Animació tradicional d’un nivell excel·lent que busca el realisme i s’hi acosta bastant.

Three robots

Tres robots participen en un viatge organitzat per una Terra apocalíptica.

Aquí entra en joc l’humor, un ingredient que li senta molt bé a aquest curtmetratge. No deixa de ser un gag però que entra molt bé. L’animació també és tradicional i realista.

The Witness

Una jove presencia un assassinat. Quan l’assassí ho descobreix comença a perseguir-la.

Amb aquest curtmetratge el concepte de la sèrie comença a canviar una mica. Tenim un argument més complex que arriba a desconcertar una mica i una animació diferent. Sense Spiderman. Un nuevo universo, l’estil d’animació d’aquest curt hauria sigut molt més innovador.

Suits

Un petit poble de grangers utilitza uns mechas per protegir els seus cultius i ramats d’una invasió alienígena.

La història no és res de l’altre món però l’estil d’animació dóna un valor afegit al curtmetratge. La sensació de veure una pintura en moviment és espectacular i la història aconsegueix crear emoció i tensió en certs moments.

Sucker of souls

Una expedició arqueològica fa un terrible descobriment.

De moment el més fluix dels que he vist. No aconsegueix destacar en res, ni la història és interessant o innovadora ni l’animació aporta res.

When the Yougurt took over

Uns científics desenvolupen un iogurt superinteligent. No li costa gaire fer seu el control de la humanitat.

Una idea absurda que aconsegueix entretenir molt bé. També ens trobem amb una animació molt adaptada al to absurd del curtmetratge. No és dels millors però és original i divertit. En certa manera em va recordar a The Waldo moment.

Beyond the Aquila rift

Un error en el pilot automàtic fa que la nau espacial d’en Thom i la seva tripulació acabi a anys llum del seu destí.

Un espectacle visual brutal. No exagero si dic que és l’animació més espectacular que he vist mai ja sigui en un curt, en una pel·lícula o un videojoc. L’argument és interessant tot i no ser molt original.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda