Love, Death & Robots (II)

Segueixo amb el resum de l’antologia d’animació Love, death & robots que es pot veure a Netflix i recull fins a 18 curtmetratges d’animació de diferents disciplines i que funcionen de forma individual sense cap fil argumental que els uneixi.

En resum m’ha semblat una molt bona proposta que permet acostar al gran públic un gènere menys habitual com és el del curtmetratge d’animació. Algunes de les històries són millors que les altres però totes comparteixen un nivell tècnic i visual espectacular en la seva disciplina.

Good hunting

Una cambiaformes i un humà comencen una relació d’amistat que es mantindrà al llarg dels anys i s’adaptarà a l’evolució del temps.

Animació tradicional en dues dimensions que ens mostra com les tradicions ancestrals es veuen oblidades amb el pas del temps. Un bonic conte amb esperit asiàtic.

The dump

En Dave ha de deixar l’abocador on viu però ni ell ni la seva mascota estan disposats a fer-ho.

Una història senzilla que no va més enllà d’un simple gag. Com molts dels curtmetratges de Love, death & robots en 3D, visualment és impressionant.

Shape-shifters

Un parell de marines amb poders sobrenaturals s’hauran d’enfrontar a un enemic amb poders com els seus en plena guerra d’Afganistan

Una versió alternativa de la història que barreja fets reals amb sobrenaturals tractats amb total normalitat. Igual que amb Beyond the Aquila Rift el nivell visual és espectacular.

Helping hand

En una missió en solitari una astronauta queda a la deriva.

La podríem definir com la versió gore de Gravity. Una història senzilla però bona que aconsegueix un gran nivell de tensió en poc més de 10 minuts. De nou, un espectacle a la vista.

Fish night

Dos venedors ambulants es queden tirats al mig del desert i es veuen obligats a passar la nit perduts.

Una història estranya i curta que ofereix un bonic espectacle en 2D però que et deixa amb una sensació de desconcert.

Lucky 13

La Lucky 13 és una nau que sembla destinada a patir mala sort fins que una pilot novell n’agafa el comandament.

Una història curta i senzilla que ens permet gaudir d’un espectacle visual extraordinari

Zima Blue

Un artista de fama mundial concedeix la primera entrevista en molts anys per presentar la seva nova obra.

Qui som? En què ens converteix el pas del temps i l’evolució? Podem tornar a l’origen de les coses? Zima Blue fa un relat que ens porta a reflexionar sobre aquestes i moltes altres preguntes transcendentals.

Blindspot

Un grup de cyborg planeja robar un convoy.

De nou ens trobem amb una història que no és res de l’altre món i poc original. Animació en 2D amb un tot còmic molt ben treballat.

Ice Age

Una parella que s’acaba de traslladar a un apartament nou, descobreix una civilització en el seu congelador.

El primer i únic curtmetratge que barreja acció real amb animació. No he acabat d’entendre què ens vol explicar però el protagonitza Mary Elisabeth Winstead i això ja ho compensa tot.

Alternate histories

Una nova tecnologia ens permet viure versions alternatives de la història. Voleu matar Hitler? Amb aquest invent podreu veure diferents versions de com s’hauria produït.

El més esbojarrat i divertit dels curtmetartges. Un estil 2D que ens recorda en certa manera l’estil patentat per South Park

Secret War

Un destacament de l’exèrcit Roig ha de fer front a un mal mil·lenari que s’amaga als boscos de Siberia.

Igual que a Shape-shifters, Secret war agafa la realitat i la barreja amb ficció. Una història tensa i violenta acompanyada d’un treball visual impecable. En certs moments costa dir si estem davant animació o realitat.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda