Manga BCN Limited Edition

Malgrat tot el dolent que està portant aquesta pandèmia, també és cert que està oferint oportunitats que haurien estat impensables fora d’aquest context. Concerts des de casa, representacions teatrals via youtube i un bon grapat de festivals de cinema que s’han vist obligats a fer el salt al món virtual. És evident que un festival virtual mai podrà substituir un de presencial però també proporcionar l’oportunitat d’acostar-se a molta més gent. Aquest és el cas del Manga Barcelona que gràcies a un acord amb Filmin ha programat el seu cartell a través de la plataforma de continguts.

Human Lost

En un futur no molt llunyà, s’han desenvolupat unes nanomàquines que allarguen la vida de les persones i les protegeixen de totes les malalties. Tot i aquest allargament de la vida, les diferències socials s’han ampliat i també cal sumar-hi un nou problema: éssers humans desconnectats de la xarxa que es converteixen en monstres horribles coneguts com a Lost.

Fuminori Kizaki dirigeix aquesta nova interpretació del clàssic de la literatura japonesa No longer human (Ningen Shikkaku), escrita per Osamu Dazai, considerada la seva obra mestra i la segona novel·la més venuda a el Japó.

Ens trobem davant una proposta interessant però que acaba despistant i confonent a l’espectador per l’atropellament amb què s’expliquen les coses i la poca capacitat de connectar que s’arriba a tenir amb els protagonistes. Vull pensar que algú familiaritzat en la història és capaç de seguir molt millor el fil dels esdeveniments però pels profans és molt fàcil desconnectar i perdre l’interès. Com a mínim és el que em va passar a mi.

Tècnicament, Human Lost barreja l’animació tradicional amb animació 3D però la seva integració no és del tot perfecte i fa que visualment no m’acabi de per el pes.

Seven Days war

Un grup de set amics i coneguts d’una escola decideixen escapar-se de casa i amagar-se en una fàbrica abandonada per evitar una de les companyes es traslladi de ciutat abans del seu aniversari. Un cop allà descobriran que no estan sols i la seva aventura agafarà un camí totalment diferent.

Agafant com a punt de partida una típica història d’amor adolescent, Seven Days war ens acaba explicant una preciosa història d’amistat, amor i autodescobriment adolescent que també aprofita per tractar temes molt més profunds de la cultura japonesa. L’homosexualitat, el bullying o la reacció davant la immigració són alguns dels temes que es veuen reflectits en aquesta història que també busca remoure consciència i fer-nos reflexionar. Seven Days war també es converteix en una declaració cap als joves i el seu compromís en defensar el que creuen just tot i saber de les possibles conseqüències.

Ens trobem davant una història coral però amb un parell de protagonistes que serveixen de fil conductor. Aquest fet fa que alguns personatges quedin una mica més desdibuixats però també es fa l’esforç de donar a tots el seu petit paper en la història i no convertir-los en simples secundaris.

Guanyadora del premi a millor pel·lícula d’animació al Festival de Cinema de Sitges d’aquest 2020, Seven days war és una d’aquelles propostes que reclama sortir de territori japonès i rebre el reconeixement del públic arreu del món.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda