Mira lo que has hecho

La sinopsi de Movistar+ defineix Mira lo que has hecho com una comedia gamberra que ens explica com li canvia la vida a en Berto Romero quan descobreix que serà pare. Aquesta sinposi s’adapta perfectament a la primera temporada però crec que s’hauria de canviar quan parlem de la segona, que agafa un to molt més dramàtic.

No vaig veure la primera temporada en el seu moment i he aprofitat l’estrena de la segona per fer una marató amb les dues. Al cap i la fi estem parlant de 12 capítols de menys de 30 minuts de duració i que passen molt i molt bé. Veure les dues temporades m’ha fet adonar-me molt clarament d’aquest canvi de to que ha patit la sèrie que passa de la comèdia de tòpics de la primera temporada al drama més dur de la segona.

Berto Romero converteix en guions curts molts dels tòpics que envolten el món de la parella i dels pares primerencs però ho fa amb prou gràcia perquè semblin idees originals. Una bona feina pel que fa al desenvolupament de la història que va més enllà d’una successió de gags. La segona temporada agafa més importància la història per deixar enrere els tòpics malgrat que encara hi siguin presents. Era molt senzill repetir la feina feta durant la primera temporada però la sèrie decideix arriscar-se i agafar un altre camí. Una aposta que s’ha d’aplaudir i que li surt rodona.

Les dues temporades són divertides i entretingudes quan toca i més dures i dramàtiques quan els convé. Un equilibri que aconsegueix mantenir molt bé centrant-se molt més en la part còmica la primera i en la part dramàtica la segona. Berto Romero retrata d’una manera realista amb tocs d’exageració moltes situacions que molts pares i mares hem viscut en algun moment o altre durant la paternitat i això fa que sigui molt fàcil empatitzar amb els protagonistes.

I és en els seus protagonistes on Mira lo que has hecho té el seu principal punt fort. Berto Romero i Eva Ugarte tenen una química excepcional que traspassa la pantalla i fa que t’enamoris dels dos. Interpretativament Ugarte destaca de manera brutal per sobre Romero però és entre els dos que fan que tot funcioni a la perfecció.

Moltes ganes de veure la tercera temporada i seguir gaudint de la vida d’aquesta gran parella.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda