0

Orígenes secretos

Quina diferència hi ha entre un plagi i un homenatge? Segurament moltes però personalment una de les que més pes tenen és honestedat. Un plagi intenta amagar l’imaginari al qual fa referència mentre que un homenatge no només no en renega, en fa bandera. Si alguna cosa cal destacar d’Orígenes secretos és la seva honestadat i la consciència de quin producte és i qui és el seu públic objectiu. Un cop acceptat això, només queda entrar en el seu univers i passar-s’ho bé.

Basada en el llibre homónim que el mateix David Galán Galindo va escriure i ara dirigeix, Orígenes secretos ens explica la investigació que un jove detectiu de Madrid (Javier Rey) porta a terme d’uns estranys assassinats que s’estan succeint per la ciutat. L’assassí imita els escenaris que provoquen l’aparició dels grans superherois dels còmics, cosa que obliga el detectiu a unir esforços amb un especialista en el tema (Brays Efe).

Com he dit al principi la història no amaga en cap moment les seves referències, que van més enllà dels propis còmics que es mencionen. David Galán Galindo aconsegueix un delicat equilibri entre el thriller i la comèdia que funciona molt bé. La història agafa com a base la pel·lícula Se7en de David Fincher i el trasllada a l’univers de còmics i superherois que poblen la ment del director. Si la base és Se7en, el complement és Batman. Amb aquests dos elements, es crea una història de 90 minuts que sense arribar a sorprendre, és capaç d’entretenir i fer passar una bona estona.

Orígenes secretos també és una reivindicació que fa el director de l’univers friki, donant-los la rellevància i el lloc a la societat que es mereixen. La frase “en mi tienda el friki eres tu” és tota una declaració d’intencions on l’autor reivindica que la normalitat sempre depèn del punt de vista des d’on es miri.

Després del guió, la culpa d’aquesta sensació d’entreteniment que després la pel·lícula la tenen els seus protagonistes. Javier Rey, Brays Efe i Verónica Echegi tenen molt clar que el seu objectiu és entretenir el públic i s’ho passen molt bé fent-ho. El mateix passa amb els secundaris però cal destacar l’immens treball que fa Ernesto Alterio. L’actor es deixa portar pel seu paper i ens ofereix un personatge brillant.

Per acabar, Orígenes secretos no serà la gran pel·lícula espanyola de l’any però tampoc crec que busqui ser-ho. La seva intenció és divertir i entretenir i ho aconsegueix de ple. Si busqueu passar una bona estona, veure una pel·lícula senzilla però sincera i desconnectar del món real, deixeu-vos portar per aquesta proposta.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *