0

Parchís. El documental

Quan poses llum sobre alguna cosa, automàticament apareixen ombres. El documental de Daniel Arasanz sobre el grup musical infantil més important d’Espanya ens presenta una visió molt blanca i superficial de la història del grup però deixa entreveure tot uns aspectes més foscos en els que no aprofundeix.

El documental se centra en la creació del grup, la seva meteòrica arribada a la fama, les intenses gires per Sud-amèrica, les relacions personals entre els membres i els familiars per acabar en el moment més emotiu però on el documental passa més per sobre com és la vida actual dels integrants.

Parchís. El documental està plantejat com un homenatge al grup i als seus integrants i també, com a exposició del fenòmen que va suposar i les experiències que van viure aquells cinc nens. En cap moment té intenció de destapar ni d’endinsar-se en la part més fosca i escabrosa de la història. És un documental on el que es llegeix entre línies és molt més important i impactant que el que s’explica de forma oberta.

La nostàlgia i el bon rollo que vol vendre el documental queda enterrada per les dures confessions que sembla ignorar. Des de les dures jornades i condicions de treball a les que es veien sotmeses els membres del grup a la sorprenent desaparició de grans quantitats de diners passant per unes molt pertorbadores declaracions sobre propostes sexuals de personatges influents cap a dues nenes menors d’edat. Tot això consentit, ignorat o controlat per un grup d’adults que veien la gallina dels ous d’or en cinc nens que no eren conscients del que els envoltava.

La millor part del documental és veure que actualment els integrants del grup han trencat l’estereotip de joguina trencada i viuen més enllà d’una fama que va arribar massa aviat i massa ràpid

Parchís. El documental es pot veure de passada i us trobareu davant d’un exercici de nostàlgia però també es pot veure amb atenció i genera un profund malestar. Personalment em va deixar amb una sensació de mal cos que fa preguntar-me quins límits es van creuar i com es va permetre que es creuessin.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *