Playing hard

El 14 de febrer del 2017 es va posar a la venda ‘For Honor’, un joc d’acció en tercera persona que va destacar pel seu original sistema de combat. El joc neix de la visió de Jason VandenBerghe, director creatiu que feia anys que presentava a diferents companyies una idea que ningú s’atrevia a produir. Playing hard és un documental d’hora i mitja de duració que ens mostra els quatre anys de desenvolupament del joc des del moment que Ubisoft accepta tirar endavant el projecte fins al seu llançament.

El documental se centra en tres figures clau en el desenvolupament del joc. El principal protagonista és Jason VandenBerghe, un personatge peculiar que viu el desenvolupament amb una passió desmesurada, el productor Stéphane Cardin i el responsable d’Ubisoft Luc Duchaine. Aquesta aposta ens permet tenir una visió de com es desenvolupa un joc triple A com aquest però perdem un punt de vista molt important: el dels treballadors ordinaris.

Playing hard no ens explica els conceptes tècnics de la programació d’un videojoc, ens explica com neix la idea i com es va desenvolupant fins a arribar al producte final. VandenBerghe tenia una visió molt clara i una de les primeres tasques que té és explicar a l’equip aquesta idea. A partir d’aquest moment anem veient com aquesta idea va agafant forma, el hype que es va creant al seu voltant fins  a arribar a la presentació que es va fer al E3 de l’any 2015.

No és difícil veure que el documental ens ensenya només la cara amable d’aquests quatre anys. Veiem com els treballadors organitzen campionats per veure com funciona i què s’ha de millorar del joc, celebracions quan el joc està acabat i un llarg etcètera de situacions només veiem de passada els problemes d’acumulació d’hores i l’exigència del treball. Aquesta part queda centrada en els tres protagonistes, sobretot en la figura de Cardin que es pot permetre desaparèixer durant una temporada a dos mesos de l’estrena del joc per tornar donant molt poques explicacions. Una opció que no sé si tenen tots els involucrats en el projecte. No obstant Playing Hard ens obre unes portes que acostumen a estar tancades i ens deixa veure què hi ha darrere una indústria que mou milions cada any.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda