Sex education – Temporada 2

Sex education va ser una de les sorpreses més agradables de l’any passat. El que semblava ser una típica comèdia romàntica d’institut es va acabar descobrint com una interessant aproximació a la realitat sexual dels adolescents allunyant-se de propostes on s’utilitza el sexe per vendre el producte. Aquí tenia una raó de ser i es tractava amb una normalitat poques vegades vista en aquest gènere. Com sempre que una primera temporada triomfa, la pressió sobre la segona és immensa. En aquest cas, Sex education ha sigut capaç de reinventar-se però sense perdre l’essència original que la caracteritzava.

Tot i que els protagonistes principals continuen sent l’Otis Milburn (Asa Butterfield) i la Maeve Wiley (Emma Mackey), aquesta segona temporada s’obre als protagonistes secundaris fent-los més importants i rellevants. Mentre que la història dels dos protagonistes es converteix en el típic drama romàntic entre dos adolescents, la resta de personatges són els que ens porten a descobrir noves filies i fòbies sexuals i també què significa fer-se gran a aquesta edat. Per si això no fos suficient, aquesta nova temporada va un pas més enllà i incorpora trames molt interessants dedicades als personatges adults. Ara la sexualitat ja no només és cosa dels joves, també es tracta des d’un punt de vista que afecta els adults. Però igual que la temporada anterior, Sex education no és només sexe, la sèrie també parla del creixement, d’acceptar-se a un mateix i ser qui vols arribar a ser.

Igual que passava amb la temporada anterior cal aplaudir la normalitat amb la qual Sex education s’encara a problemàtiques i realitats que afecten el jovent d’avui en dia. Segueixo pensant que és una de les poques sèries que hauria de ser de visionat obligatori a molts instituts i ajudaria a molts joves a sentir-se identificats i ajudats en molts temes. Com a mínim en setè episodi hauria de formar part de tots els currículums d’instituts i universitats.

Com sempre la química entre els protagonistes és essencial per fer destacar una sèrie com aquesta. De nou els personatges principals han quedat una mica estancats i són els secundaris els que fan un pas endavant. Aquesta temporada, Ncuti Gatwa (Eric), Connor Swindells (Adam), Kedar Williams-Stirling (Jackson) o Aimee Lou Wood (Aimee) fan un pas endavant per agafar un rol predominant a la sèrie. També les incorporacions de Sami Outalbabi (Rahim) i Chinenye Ezeudu (Viv) aporten cares noves i fresques. Al costat d’aquest repartiment juvenil seguim trobant un bon grapat d’actors adults on destaca per sobre de tot Gillian Anderson que aquesta temporada la veiem en situacions més dramàtiques i moments més complexos que l’anterior.

10 capítols de 40 minuts que, a diferència de la temporada anterior, no semblen excessivament estirats. Al post sobre la primera temporada vaig comentar que potser una duració de 20-30 minuts hauria afavorit la sèrie, aquesta vegada no és així. Sex education és una proposta entretinguda i divertida però que també et porta a pensar i reflexionar sobre molts temes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda