0

Star Trek: Picard

Fa una temporada que la ciència-ficció està vivint una nova joventut al món de la televisió. Amb la desaparició de Battlestar Galàctica i Stargate Univers, els fans ens vam quedar sense la nostra dosis setmanal d’aventures espacials de qualitat. L’aparició de The Expanse i Star Trek: Discovery va començar a omplir aquest buit. Qui també sembla viure una nova joventut és Star Trek. L’èxit de Discovery ha propiciat que s’hagin posat en marxa altres projectes de la franquícia, entre ells Star Trek: Picard.

Un primer indici que ens trobaríem davant un producte de qualitat va ser que Patrick Stewart accedís a tornar a vestir l’uniforme de la Federació, després d’assegurar que no tornaria al personatge un cop estrenada Star Trek: Nemesis. L’actor tenia molt clar que si mai hi havia un retorn, calia que fos amb dignitat.

Star Trek: Picard ens situa gairebé vint anys després de Star Trek: Nemesis i veiem un Picard retirat que s’ha apartat de la Federació per motius que no coneixem. La vida tranquil·la de l’almirall es veu truncada quan apareix una jove relacionada amb el desaparegut comandant Data.

La sèrie abraça l’estil de Discovery i es converteix en una sèrie d’acció/aventures espacials però sense perdre part de l’essència transcendental que caracteritza l’univers Star Trek. Als vuitanta anys és força evident que Stewart no té la forma física necessària per protagonitzar  persecucions o escenes d’acció i és per això que l’han envoltat d’un grup de secundaris que supleixen aquesta faceta de l’actor. Al costat Picard trobem el capità Cristóbal Rios (Santiago Cabrera), un gran personatge del qual m’agradaria saber molt més, l’exoficial i amiga de Picard Raffi Musiker (Michelle Hurd) o la investigadora Agnes Juratti (Alison Pill). Aquestes són les noves incorporacions però la sèrie recupera antics (i estimats) personatges com la Deanna Troi (Marina Sirtis), en Will Riker (Jonathan Frakes) o la Seven of Nine (Jeri Ryan), sense oblidar el personatge de Data (Brent Spiner). Tot i aquesta posada a dia de l’univers Star Trek, no només es tracta de voltar per l’espai amb naus espacials disparant pistoles làser, Picard també ens presenta situacions on ens veurem obligats a plantejar dilemes morals. La Federació ja no és el que era, però els seus ideals segueixen vivint en la figura de Picard.

Està clar que aquesta nova fornada de propostes dins l’univers Star Trek tenen la intenció d’atraure i formar una nova generació de seguidors però Picard també està pensada pels fans de tota la vida. Moltes situacions posen llum sobre històries que no van tenir el seu final ben desenvolupat al tancament de Nemesis i ara tenen l’oportunitat d’acabar amb dignitat. Situacions que emocionaran els nouvinguts però que faran caure llàgrimes als de sempre.

EL SEGÜENT PARÀGRAF CONTÉ SPOILERS SOBRE EL FINAL DE LA SÈRIE

És evident que costa tancar un projecte d’èxit però crec Star Trek: Discovery era una oportunitat ideal per tancar de manera definitiva una història. Si el sacrifici de Picard hagués sigut definitiu, no hauríem pogut seguir gaudint de les seves aventures però s’hauria acomiadat d’una manera magnífica deixant per sempre un bon record a l’espectador. Allargar la història és arriscar-se a fer baixar la qualitat d’aquest record.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *