State of the Union

Sembla que s’estan posant de moda les sèries curtes amb capítols encara més curts. Ho hem vist fa poc amb Bonding a Netflix i ara és el torn de State of the Union a HBO. El cert és que aquesta és una fórmula que funciona i serveix per explicar una història concreta sense la pressió d’omplir minuts amb moments intranscendents i sense interès. La història va al gra i ens explica el que vol explicar.

En Tom (Chris O’Dowd) i la Louise (Rosamund Pike) són una parella casada i amb fills que estan passant per un mal moment en el seu matrimoni i decideixen anar a teràpia. Deu minuts abans es reuneixen en el pub que hi ha davant la consulta per parlar abans d’entrar a la sessió.

Darrere State of the Union trobem els responsables de la magnífica Alta fidelidad, Nick Hornby, autor de la novel·la, i Stephen Frears, director de la pel·lícula. Unes referències excel·lents que fan State of the Union d’obligat visionat. Si amb això no n’hi ha prou, al davant tenim dos enormes actors com són Rosamund Pike i Chris O’Dowd. La química entre ells és tan forta que posaries la mà al foc que són parella real des de fa anys. Els dos actors porten el pes de la sèrie i ho fan de meravella.

Un bar, una copa de vi blanc i una pinta de cervesa són l’únic que necessita State of the Union per regalar-nos una història natural i quotidiana que passa de l’humor a la tristesa com ho faria una història real amb uns diàlegs brillants. I és que State of the Union és una sèrie de diàlegs. Uns diàlegs portats a bon port per una parella en estat de gràcia que no sembla actuar en cap moment.

Si Joc de Trons ha servit per atraure la gent cap a HBO, sèries com State of the Union serveixen per conservar-la.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda