Supernova

En el seu debut en llargmetratge el director polonès Bartosz Kruhlik ens presenta una pel·lícula angoixant i tensa d’aquelles que deixa mal cos després de veure-la. Per fer un símil que us pugui transmetre les sensacions que m’ha produït Supernova, la compararia amb el malestar que em va quedar després de veure The Room de Lenny Abrahamson.

Una carretera secundària, un atropellament, un membre del govern amb impunitat i diversos implicats relacionats amb les víctimes. Amb aquests senzills ingredients, una sola localització i poc més d’una hora de metratge, Kruhlik ens ofereix un ventall de reaccions humanes a un tràgic succés. La ràbia, la desesperació, el sentiment de revenja i impotència… Supernova tracta tots aquests temes però també els relativitza amb un sorprenent final on el realitzador i guionista ens demostra que els fets vitals per un grup de persones són insignificants per uns altres. Un final que, de ben segur no serà del gust de tothom però crec que transmet a la perfecció el missatge que vol transmetre la pel·lícula.

Supernova explica una història de la qual no veiem l’inici i tampoc el final perquè del que es tracta és de retratar un instant en la vida d’un grup de persones que es veuen afectats per un terrible esdeveniment. Basant-nos en aquest principi, és fàcil entendre que la pel·lícula no crea subtrames ni va més enllà d’explicar els fets que vol explicar. Això no vol dir que ens nega informació ni presenta elements inconnexos, amb una habilitat per explicar coses sense explicar-les del tot, Kruhlik aconsegueix que entenguem a la perfecció tot el que està passant.

Des del primer minut que Supernova crea un estat de tensió i malestar que no t’abandona fins al final. Si busqueu una d’aquelles pel·lícules per desconnectar i passar una estona lleugera, no us la recomano però si busqueu alguna cosa tensa i interessant és una bona opció. La podeu veure a Filmin en el marc de l’Atlàntida film festival.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda