The Dirt

Amb l’èxit de Bohemian Rhapsody era evident que molts intentarien pujar al carro dels biopics sobre bandes musicals i aprofitar el camí obert per Bryan Singer i Rami Malek i això és el primer que vaig pensar al veure el tràiler de The Dirt, una pel·lícula sobre una banda de glam metal de la qual no n’havia sentit a parlar en la meva vida. Ja perdonareu la meva ignorància musical però desconeixia totalment l’existència de Mötley Crüe o la seva història, però això no m’ha impedit gaudir molt d’una sorprenent pel·lícula.

A principis dels 80, Nikki Sixx (Douglas Booth), Mick Mars (Iwan Rheon), Tommy Lee (Colson Baker) i Vince Neil (Daniel Webber) formen Mötley Crüe, una banda de glam metal que aconsegueix un èxit espectacular. Amb la fama que tenen els quatre membres del grup cauen en una espiral de descontrol de sexe, alcohol i drogues que posa en perill la banda, l’amistat que els uneix i la seva pròpia vida.

The Dirt va allà on Bohemian Rhapsody no s’atreveix a anar i no es conforma en enlluernar-nos amb un espectacle musical sinó que tracta d’explicar una història. Un atreviment que cal aplaudir encara que el resultat no sigui brillant. Basada en el llibre autobiogràfic escrit per Neil Strauss amb la col·laboració dels quatre membres del grup, The Dirt ens explica el naixement de la banda, el seu meteòric ascens, la seva caiguda a l’infern i la posterior recuperació. És evident que el relat està ficcionat en certes parts però tot i això no deixa de ser un cop d’ull bastant realista a una de les bandes més importants dels anys 80.

La història està explicada a quatre veus, trencant tot sovint la quarta paret per ajudar al públic a formar part del que s’està explicant, un recurs molt ben trobat que fa molt més amena la pel·lícula i li proporciona un millor ritme a l’hora d’explicar la història. The Dirt comença com una comèdia que segueix els excessos de quatre inadaptats socials que es troben d’un dia per l’altre amb la fama però a mesura que la banda i els seus components ens van degradant el to fa un gir cap al drama més intens amb alguns desenllaços sorprenents pels qui no coneixem la història del grup.

Alcohol, sexe i drogues es mostren sense cap mena de pudor en aquesta pel·lícula biogràfica que no idealitza la situació del grup ni el que significa ser una estrella del rock, més aviat ho estampa a la cara de l’espectador.

No tindrà la repercussió de Bohemian Rhapsody ni, molt probablement, la que tindrà Rocketman d’aquí a uns mesos però The Dirt és capaç de distreure una bona estona i mostrar un relat molt més realista del que s’atreveixen a mostrar aquestes grans produccions. Una grata sorpresa que no només m’ha mantingut entretingut durant gairebé dues hores, també m’ha servit per descobrir un grup musical i unes cançons que m’eren totalment desconegudes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda