The Great

Si aterreu a The Great buscant quelcom similar a The Crown o Victoria, ja podeu anar fugint ben lluny. La minisèrie creada per Tony McNamara, basada en la seva pròpia obra teatral, agafa la vida de Catalina la Gran de Rússia i en fa un retrat centrat en l’humor, on qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

La sèrie comença amb l’arribada de Catalina a la cort de Peter III gràcies a un matrimoni concertat. Jove i innocent la jove Catalina comença a veure que el món no és del color de rosa que ella l’havia imaginat.

Ens trobem davant una història divertida, plena d’humor negre i d’ironia que es recolza en diàlegs ràpids, intel·ligents i divertits. Això no seria possible sense comptar amb un bon repartiment com el que trobem a la sèrie. Un dels grans encerts de The Great és el càsting. En el paper de Catalina la Gran trobem una magnífica Ellen Fanning que torna a demostrar que ens trobem davant d’una de les millors actrius joves del moment, al seu costat Nicholas Hoult es posa a la pell de Peter III, un personatge repel·lent capaç de fer-te anar de la pena a l’odi en instants. Els dos actors són el pilar principal de la sèrie però la resta de repartiment tampoc es queda enrere tot i tractar-se d’actors menys coneguts. Phoebe Fox, Sacha Dhawan, Charity Wakefield, Gwilym Lee i Adam Godley complementen a la perfecció els dos protagonistes. Una de les millors característiques d’aquest repartiment és la bona química que transmetren entre ells. Una química que no es limita als dos protagonistes, flota en el conjunt de l’equip i ajuda al tó lleuger de la sèrie.

Tot i centrar-se en l’humor, la sèrie també té els seus moments durs o intensos que ajuden a recordar-nos que no ens trobem davant d’una comèdia pura. De fet això també ho podem veure clarament amb l’estil d’humor que caracteritza la sèrie. Un estil que ens recorda molt a l’humor anglès on la subtilesa i les segones lectures tenen molt més pes que les paraules pronunciades.

The Great és d’aquelles sèries que es poden veure per passar una bona estona gaudint d’unes bones interpretacions i unes situacions divertides, entretingudes i interessants. Amb 10 capítols d’uns cinquanta minuts i sense necessitat de confirmació d’una segona temporada que no és imprescindible tot i deixar la història inacabada, The Great és una molt bona proposta que pot passar força inadvertida al formar part del catàleg de StarPlay i no trobar-se en una de les grans plataformes de contingut. Si teniu l’oportunitat doneu-li un cop d’ull.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda