The movies that made us

Fa dos anys, Netflix es va treure de la màniga una sèrie documental que ens traslladava a la nostra infantesa a través de les joguines. The toys that made us (llegir primera temporada i segona temporada)es presentava com una sèrie de quatre capítols on s’explicava amb humor però també molta informació, l’origen de joguines com He-man, Barbie, LEGO o les Tortugues Ninja. Després de tres temporades, el seu creador Brian Volk-Weiss, ens torna a sorprendre amb un spin-off basat en les pel·lícules que han marcat tota una generació.

Seguint l’estructura original, la primera temporada es divideix en quatre episodis d’uns 45 minuts on figures clau de les produccions ens comenten intimitats i ens desvelen  secrets de la producció i realització d’aquestes mítiques pel·lícules. Es manté la barreja d’humor i informació que els fa molt entretinguts però, al mateix temps, també molt interessants.

Per arrencar aquesta nova aposta, Volk-Weiss ha escollit quatre pel·lícules molt diferents però que engloben públic molt diferent. Tenim Die Hard (John McTiernan, 1988), Home Alone (Chris Columbus, 1990), Ghostbusters (Ivan Reitman, 1984) i Dirty Dancing (Emile Ardolino, 1987). Quatre temàtiques molt diferents però que representen tota una generació.

Tots tenim una pel·lícula preferida entre aquestes quatre però tots quatre documentals són iguals d’interessants. Des de descobrir la mala relació entre Swayze i Grey a l’inici del rodatge o la putada que van fer a certs productors la creadora i la productora de la pel·lícula a veure les propostes de càsting originals de Ghostbusters o Die Hard. Tot un seguit d’anècdotes i curiositats que molts potser ja coneixien però que la gran majoria no.

Els capítols no només serveixen d’homenatge a les produccions, també ens serveixen per recordar alguns dels protagonistes que ja no es troben entre nosaltres. Patrick Swayze, Alan Rickman, Emile Ardolino, John Hughes, John Candy i Harold Ramis tenen el seu moment i mostren l’impacte que van causar entre els seus companys de feina. Especialment emotiu el fragment amb la filla de Ramis parlant del seu pare i la relació amb Bill Murray.

Si alguna cosa es pot criticar a aquests documentals és la falta de presència dels protagonistes de les produccions però entenc que es tracta més d’un tema de pressupost que cap altra cosa i en aquest cas la culpa recau en els actors més que en la mateixa sèrie.

Espero que The Movies that made us segueixi el camí de The toys that made us i tinguem noves temporades. Són moltes les pel·lícules que es mereixen un capítol. També espero que més endavant puguem veure The videogames that made us, The books that made us o The Tv-shows that made us per posar alguns exemples. La nostàlgia ben treballada sempre és benvinguda.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda