The wandering Earth

El cinema de catàstrofes a escala mundial ja no és exclusiva de Hollywood. The wandering Earth és la milionaria aposta en el gènere del cinema xinès que ens ha arribat a travès de Netflix. Basada en un relat curt de Liu Cixin ens explica la cursa contrarellotge per salvar la Terra d’una catàstrofe que provocarà l’extinció de tota forma de vida del planeta.

El nucli del Sol s’està expandint molt abans del que els científics havien calculat i amenaça en destruir tot el sistema solar en poc més d’un segle. En un esforç comú totes les nacions del planeta uneixen recursos per crear uns motors que impulsaran el planeta lluny del sistema solar en un viatge de milers d’anys fins a un altre sistema solar on la vida pugui sobreviure. Els supervivents d’aquesta operació viuen en ciutats subterrànies i dediquen la seva vida i la de les futures generacions a mantenir els motors que traslladen la Terra.

No cal que torneu a llegir el paràgraf anterior, no m’he equivocat a l’escriure ni vosaltres en llegir-lo, la solució a l’extinció és treure la Terra de la seva òrbita utilitzant un cinturó de milers de motors que l’impulsaran a travès de l’espai en un viatge de 2500 anys fins a arribar a situar-se prop d’una nova estrella. Res de naus arca o portes estel·lars per traslladar la població, aquí anem a fer-ho tot gros i movem la Terra sencera. Sóc incapaç de dir si ens trobem davant la millor idea del món o la més absurda però segur que és la més impactant.

El cert és que un cop deixem de costat l’impacte inicial la pel·lícula és prou entretinguda i es deixa veure. Rèiem molt quan Peter Jackson va convertir les 400 pàgines de El Hobbit en tres pel·lícules però Frant Gwo ha convertit un relat curt de 47 pàgines en una pel·lícula de dues hores. Res a envejar al director neozelandès. Al llarg d’aquests 125 minuts tenim emoció, aventura, destrucció i romanticisme. Tot el que podem esperar d’una pel·lícula de gènere però passat pel filtre asiàtic i això provoca les típiques exageracions en les accions i reaccions dels seus personatges.

On destaca de forma espectacular The wandering Earth és en l’apartat visual. La pel·lícula és un espectacle que malauradament no podem veure en pantalla gran que és on mereix ser vist encara que només sigui pel desplegament d’efectes especials.

Ciència-ficció de sèrie B però amb un pressupost multimilionari que està arrasant a la Xina i que podem veure a Netflix.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda