Tyler Rake (Extraction)

Fer el salt a la direcció de la mà de Joe Russo i amb Chris Hemsworth de protagonista t’assegura un mínim d’audiència i una publicitat que d’altra manera segurament no tindries, però això ho has de complementar amb un mínim de qualitat i Sam Hargrave ho aconsegueix en la seva primera pel·lícula. Joe Russo converteix en guió de cinema la novel·la gràfica anomenada Ciudad de Ande Parks, Fernando León Gonzalez, Eric Skillman i el mateix Russo amb el seu germà Anthony.

Chris Emsworth és Tyler Rake, un mercenari contractat per alliberar l’Ovi Mahajan (Rudhraksh Jaiswal), el fill adolescent d’un important cap de la droga indi de les mans del seu rival. Durant la missió l’equip de Rake és traït i aquest es trobarà atrapat en una ciutat que ha posat preu al seu cap i al del noi.

Ens trobem davant d’una pel·lícula d’acció amb tots els tòpics possibles d’aquest gènere. Tenim uns dolents molt dolents, un antiheroi que troba la redempció en la missió que està complint i algun doble joc per complicar una mica la història. Tot això acompanyat d’una dosi més que acceptable de violència i un toc de crueltat més propi del cinema dels vuitanta que de l’actual. On Hargrave busca destacar és en la realització a través de 12 espectaculars minuts de cinema on tenim una persecució i un tiroteig en un magnífic (i fals) pla seqüència. Sam Mendes va posar el llistó molt alt pels plans seqüència amb 1917 però Extraction busca anar una mica més enllà oferint-nos una gran persecució automobilística pels estrets carrers de Dacca utilitzant aquesta tècnica.

Hemsworth es nota còmode en el paper d’heroi d’acció i també amb la presència de petites dosis d’humor. La confiança de l’actor amb els germans Russo també es deixa veure encara que aquests no estiguin a càrrec de la direcció. Al costat de l’actor australià trobem el semi debutant Rudhraksh Jaiswal i cares més conegudes com l’actriu Golshifteh Farahani que havíem pogut veure a Paterson o La noche devora el mundo o el mateix David Harbour de Stranger Things.

Tyler Rake compleix amb escreix el seu propòsit que no va més enllà d’entretenir i, amb sort, donar peu a una saga de pel·lícules d’acció protagonitzada per Hemsworth. En aquesta època on el més buscat és entreteniment que ens distregui de la situació actual, Tayler Rake és una opció totalment encertada. Podeu veure-la a Netflix.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda