Underwater

Si a l’espai ningú pot escoltar els teus crits, està clar que 10 quilòmetres sota el nivell del mar tampoc. Més de quatre dècades després que Ridley convertís la Nostromo en un bufet lliure per una criatura alienígena, William Eubank repeteix la mateixa fórmula amb una estació submarina i unes estranyes criatures marines.

Un petit grup d’investigadors queda atrapat a les profunditats marines sense possibilitats de rescat. La seva única opció és desplaçar-se pel fons marí fins a una estació propera però ben aviat descobriran que no estan sols.

Underwater té molt clar que no arriba per revolucionar el gènere ni descobrir res nou, pel que no es molesta en innovar i ens ofereix un senzill entreteniment que va directe al gra. Res de tedioses presentacions, profundes reflexions o personatges complexos, als pocs minuts arranca l’acció i aquesta no s’atura fins al final. Els personatges són plans i estereotipats però en cap moment busca res més i tampoc ho necessita. De fet només quan la pel·lícula intenta innovar i ser diferent és quan fracassa. L’aparició de la criatura final és totalment innecessària i provoca una sensació d’exageració que perjudica la pel·lícula. Un homenatge a H.P. Lovecraft que no té lloc dins la trama.

El ritme de la pel·lícula impedeix que t’avorreixis per molt previsible que sigui el guió. Això també es veu afavorit per la duració de la pel·lícula que, amb prou feines arribar als noranta minuts, el just i necessari per explicar la història i poc més. Tot i que podria decantar-se per buscar el terror, Underwater prefereix acomodar-se en el suspens i l’aventura. Amb prou feines hi ha un o dos espants i són perfectament assumibles (i previsibles).

Molt deutora de pel·lícules com Alien o La cosa, Underwater és una bona proposta per desconnectar i deixar-se portar sense necessitat de pensar en excèés.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda