Upload

La nova sèrie de Greg Daniels, creador de The Office i Parks and recreations ens respon a una de les preguntes més antigues de la humanitat (hi ha vida més enllà de la mort) amb una de les respostes més antigues (sempre que la puguis pagar). Agafant la comèdia romàntica com a base, la sèrie fa una barreja de gèneres que dificulta la seva classificació. Upload vol fer riure, plorar i dubtar mentre deixa caure una subtil crítica social centrada en les diferències entre classes socials.

En un futur proper la humanitat ha desenvolupat una tecnologia capaç de descarregar la consciència humana en un món virtual que permet seguir la vida després de la mort. Quan en Nathan (Robbie Amell) pateix un accident de cotxe, la seva parella decideix contractar-li una descàrrega a Lakeview, un dels serveis més cars i exclusius de més enllà. En Nathan es veu atrapat en aquest món completament a mercè de la seva parella mentre comença a tenir sentiments per la seva guia en aquesta nova vida i tenir sospites que la seva mort no va ser accidental.

La sèrie navega en excés entre gèneres passant de la comèdia senzilla al drama romàntic sense acabar de definir-se de cap manera i provocant una estranya sensació de no tenir molt clar què intenta explicar o cap a on es vol dirigir. Un dels principals problemes que presenta aquest excés és que la sèrie no acaba d’aprofundir en res i dispersa la seva trama i el seu atractiu tocant massa pals. Hauria sigut molt més senzill centrar la primera temporada en la trama romàntica deixant el misteri sobre la mort del protagonista com a cliffhanger de cara a una segona temporada. Lluny de fer això la sèrie fa equilibris per mantenir l’interès en totes les històries que planteja i fracassa estrepitosament.

L’altre problema de la sèrie són els personatges i el seu repartiment. Els personatges són tan excessius que traspassen la línia de la paròdia, aconseguint apartar a l’espectador (en el meu cas). Crec que si vols centrar part de l’interès en l’assassinat, no pots presentar un personatge central com l’investigador d’una manera tan paròdica. Si els personatges són excessius, els actors que els interpreten són tot el contrari. La química entre els protagonistes és totalment inexistent i les seves capacitats interpretatives totalment nul·les. Els actor no ajuden però el desenvolupament dels personatges tampoc. Hi ha uns intents rocambolescos de voler donar profunditat a uns personatges extremadament plans que acaben en rotunds fracassos.

Upload és una versió lowcost de Black mirror o The good place però sense la mala llet d’una ni l’humor de l’altre. La teniu a Amazon i són deu capítols de mitja hora de duració que passa ràpidament tot i no aportar res.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda