Water Lillies

Dotze anys abans de rebre el reconeixement mundial amb Retrato de una mujer en llamas, Céline Sciamma feia el seu debut cinematogràfic amb aquest drama juvenil sobre el despertar sexual que ara podem gaudir gràcies a Filmin i l’Atlàntida Film Fest.

Water Lillies ens mostra la vida de la Marie (Pauline Acquart), l’Anne (Louise Blachère) i la Floriane (Adèle Haenel), tres adolescents que comencen a descobrir la seva sexualitat i definir la seva personalitat.

Amb un estil natural i una sensualitat subtil, i lleugerament incòmode al considerar l’edat de les protagonistes, la directora francesa ens fa un retrat sobre els dubtes, els sentiments, les inseguretats i les emocions d’aquestes tres amigues de caràcter tan diferent. La directora construeix tres personatges amb personalitat pròpia i totalment diferent per tal de retratar diferents formes d’afrontar aquesta etapa de la vida. Així doncs ens trobem amb la Floriane, capitana de l’equip de natació sincronitzada i una de les més populars de l’institut en constant conflicte amb una fama allunyada de la realitat, l’Annela, més insegura de les tres malgrat els seus esforços per amagar-ho i amb una gran necessitat d’encaixar i la Marie, la més tímida de les tres que converteix l’atracció que sent per la Floriane en una malaltissa obsessió.

Aquests tres personatges estan magníficament interpretats per tres joves actrius capaces de transmetre les emocions que requereixen els seus personatges i que s’entenen a la perfecció entre elles. Cal destacar que, amb l’excepció d’Adèle Haenel que havia treballat en una pel·lícula, Water Lillies representa el seu debut en el món del cinema, un debut amb una pel·lícula que requereix un gran esforç emocional i que les tres interpreten a la perfecció.

Una pel·lícula molt recolzada en les mirades i els silencis que respira una sensualitat natural, que la directora utilitza per narrar la història però sense caure en l’abús o la provocació com d’altres propostes que tracten temes similars. Al mateix temps veiem que aquesta naturalitat forma part d’un estil que la directora ha anat perfeccionant al llarg dels anys fins que li ha arribat el reconeixement amb Retrato de una mujer en llamas.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda